Bulgarian | English

За нас

Сити работи всеотдайно и неуморно за качественото обслужване на хора, фирми, институции и държави. Ние се стараем да постигнем най-добрите резултати за нашите клиенти, като им предложим лесни, иновативни и финансово отговорни решения. Успешните иновации, гъвкавостта и професионалният опит, са част от причините да се превърнем във водеща глобална финансова институция. Днес Сити оперира на територията на близо 100 страни и обслужва окол 160 пазара.

Повече за Сити можете да прочетете на Citi at a Glance

История

City Bank е основана през 1812 година в Ню Йорк. Ранната история на банката е белязана от нейният бърз растеж. През 1894 става най-голямата банка в САЩ, а 1902 е годината в която банката започва дейност на територията на Азия. До началото на 1940 става най-голямата международна банка в света със 100 клона извън територията на Съединените щати.

Името на банката е променено на „Ситибанк” през 1976 година. През 1981 закупува лиценз от Diners Club International, но глобалното разширяване в дейността на Сити добива истински големи мащаби през октомври 1998, когато се слива със Travelers Group Inc. Така се ражда най-голямата финансова институция в света, под името Ситигруп.

Може да прочетете повече за историята на Сити тук.