προφίλ εχεμύθεια citibank.com
sign on δελτία τύπου εταιρική κοινωνική ευθύνη επικοινωνία πίνακας πλοήγησης αρχική σελίδα
 
Η Citibank

 

Εδώ και 200 χρόνια, ο ρόλος της Citi ως ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς παγκοσμίως, είναι να συνδέει τον κόσμο για τους πελάτες της και τους πελάτες της με τον κόσμο. Το 2014 η Citi, η μεγαλύτερη ξένη τράπεζα στη χώρα, θα γιορτάσει την επέτειο των 50 χρόνων παρουσίας της στην ελληνική αγορά. Η Ελλάδα είναι μία από τις 160 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Citi, διευκολύνοντας το διεθνές εμπόριο και την κίνηση κεφαλαίων, υποστηρίζοντας ιδιώτες, εταιρείες, καθώς και τις εκάστοτε Κυβερνήσεις στην πραγματοποίηση των στόχων τους.

Το Institutional Clients Group αποτελείται από τις διευθύνσεις Corporate & Investment Banking, Markets & Securities, Shipping, Private Banking, Treasure & Trade Solutions, όπως και Securities & Fund Services και κατέχει ηγετική θέση σε κάθε έναν από τους αντίστοιχους τομείς. Η Citi Ελλάδας είναι ενεργός συνεργάτης του Ελληνικού Δημοσίου, των εγχώριων Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων καθώς και των κορυφαίων επιχειρήσεων της χώρας παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα εξαγορών, συγχωνεύσεων και διαχείρισης κεφαλαίου, πρόσβαση στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα και χρηματοδοτικές λύσεις. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στην προσέλκυση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα και αποτελεί τον μεγαλύτερο αποδέκτη κεφαλαίων από τους θεσμικούς επενδυτές στις συναλλαγές του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Νο. 1 στις συναλλαγές στο στο Χ.Α. από το 2008, με μερίδιο αγοράς 13,2%). Επιπλέον, το τμήμα Securities & Fund Services παραμένει ο μεγαλύτερος θεματοφύλακας στην ελληνική αγορά εδώ και 15 χρόνια, ενώ ο Ναυτιλιακός τομέας της τράπεζας αποτελεί ένα από τα πιο έγκριτα και καταξιωμένα ονόματα του κλάδου.


Καινοτομίες στην Ελληνική Αγορά

Η Εταιρική Τραπεζική της Citi Ελλάδος έχει εισάγει για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά μία σειρά καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων, όπως οι Λύσεις Κρατικής Χρηματοδότησης και Αντιστάθμισης Κινδύνου, τα Κοινοπρακτικά Δάνεια, τα Ομόλογα Υψηλής Απόδοσης, τα Τιτλοποιημένα Δάνεια, τα Χρηματοοικονομικά Παράγωγα, οι Μοχλευμένες Εξαγορές, οι Χρηματοδοτικές Μισθώσεις και η Χρηματοδότηση Εξαγωγών μέσω ασφάλισης κρατικών οργανισμών.

Το ίδιο πρωτοποριακό πνεύμα ήταν επίσης ισχυρό και στη Λιανική Τραπεζική της Citi Ελλάδας, η οποία έχει εδραιωθεί παρέχοντας πρωτοποριακές υπηρεσίες και προϊόντα στους τομείς Διαχείρισης Περιουσίας (Wealth Management) και Πιστωτικών Καρτών. Αξιοσημείωτες καινοτομίες αποτελούν η εισαγωγή των ATM στην εγχώρια αγορά (1985), η παροχή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης όλο το 24ωρο (1990), οι πρώτες πιστωτικές κάρτες Συνεργασίας (1997), η ανάπτυξη της επενδυτικής πλατφόρμας στη φιλοσοφία της Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής (2001) και η ειδοποίηση πελατών για συναλλαγές μέσω SMS και e-mail (2008).


Κοινωνικό Έργο

Οι δραστηριότητες της Citi Ελλάδας δεν περιορίζονται μόνο στο επιχειρηματικό πεδίο. Το κοινωνικό έργο της επικεντρώνεται σε 4 βασικούς πυλώνες:

Οικονομική Εκπαίδευση, με εκπαιδευτικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Citi Foundation. Τα τελευταία 10 χρόνια, 58.000 παιδιά δημοτικών σχολείων συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οικονομία : Γνώση με αξία» που υλοποιείται από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Η Citi Ελλάδας συνεργάζεται επίσης, με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Junior Achievement, για την υλοποίηση των επιμορφωτικών Προγραμμάτων Εικονική Επιχείρηση, Στη Σκιά Ενός Στελέχους και Τράπεζες σε Δράση.

Το 2013, ως μέρος της ευρύτερης προσπάθειας υποστήριξης της Ελληνικής κοινωνίας, η Citi Ελλάδας ανέλαβε την πρωτοβουλία ενός καινοτόμου έργου σχετικά με τις δυσκολίες της Νεανικής Απασχολησιμότητας στο σύγχρονο περιβάλλον. Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Citi Foundation. Το τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου, στοχεύοντας στη σύνταξη μίας αξιόπιστης και ικανής πρότασης για τη βελτίωση της νεανικής απασχολησιμότητας, η οποία είναι ευρέως αποδεκτό ότι αποτελεί προαπαιτούμενο για την ανατροπή του οικονομικού κλίματος και την έξοδο από την κρίση. Τα τελικά ερευνητικά αποτελέσματα και οι προτάσεις πολιτικής παρουσιάστηκαν σε Συνέντευξη Τύπου στις 12 Δεκεμβρίου 2013 και κυκλοφόρησαν δημόσια σε μορφή σύντομης και πρακτικής έκδοσης, όπως και απεστάλησαν σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς προς αξιοποίηση.

Εθελοντισμός: Η Citi ενθαρρύνει τον εθελοντισμό. Υπάρχει υψηλή συμμετοχή στην ετήσια διοργάνωση Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, σε εκπαιδευτικά προγράμματα για την οικονομία, καθώς και σε Δωρεές τροφίμων και ρούχων, συμμετοχή σε φιλανθρωπικές δράσεις, κα. Περιβαλλοντική Ευαισθησία : Το σύστημα εσωτερικής διαχείρισης αποβλήτων, η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, η ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σε περιβαλλοντικά θέματα και δράσεις δενδροφύτευσης και καθαρισμού δασών και παραλιών, επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή της Citi Ελλάδας στην παγκόσμια περιβαλλοντική δέσμευση της Citi.

Περιβαλλοντική Ευαισθησία:
Το σύστημα εσωτερικής διαχείρισης αποβλήτων, η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, η ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σε περιβαλλοντικά θέματα και δράσεις δενδροφύτευσης και καθαρισμού δασών και παραλιών, επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή της Citi Ελλάδας στην παγκόσμια περιβαλλοντική δέσμευση της Citi.

Φιλανθρωπία: Μέσω των συνεργασιών των πιστωτικών καρτών της Citibank, στηρίζονται οι φιλανθρωπικοί σκοποί μη κερδοσκοπικών οργανισμών, όπως η ΕΛΠΙΔΑ και η ΕΛΕΠΑΠ με ποσό που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ, συμβάλλοντας στην ανέγερση του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά και στο κόστος της θεραπευτικής κολύμβησης των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ. Επιπλέον, η κάρτα Diners Club Unicef μέσω της δεκαετούς συνεργασίας της με τη UNICEF έχει προσφέρει εμβόλια κατά της ιλαράς σε 14 εκατομμύρια παιδιά του αναπτυσσόμενου κόσμου.
 
 

 Δείτε το δίκτυο καταστημάτων της Citibank στην Ελλάδα

 
 
ασφάλεια  | απασχόληση @ citibank  |  English

Citibank.gr


Εχεμύθεια
Όροι και επισημάνσεις
Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων Ηνωμένου Βασιλείου
© Copyright 2005 Citicorp

ΚΑΡΤΕΣ TΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ